Αισθητική Πλαστική Χειρουργική

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Εφαρμόζεται η τεχνολογία Gentlase από την Candela. Πρόκειται για μόνιμη αποτρίχωση.

Διόρθωση Ούλων

Η θεραπεία των ουλών χωρίζεται σε δυο σκέλη. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει την πρόληψη αμέσως μετά το χειρουργείο και το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει την διόρθωση υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών.

Πλαστική κατά Z

Ο στόχος είναι να ευθυγραμμιστεί το σημάδι στις φυσικές γραμμές και ρυτίδες του δέρματος, με αποτέλεσμα να κάνουν τις ουλές λιγότερο ορατές. Επίσης μειώνεται και η τάση του δέρματος. Μετά την αφαίρεση των ουλών ράβεται το δέρμα εκ νέου σε σχήμα Ζ. Με τον τρόπο αυτό, η ουλή είναι πολύ λιγότερο αισθητή.

Μεταμόσχευση ή μετατόπιση ιστών
Η βελτίωση των μεγαλύτερων ουλών είναι δυνατή με μοσχεύματα δέρματος ή κρημνούς. Υγιές δέρμα αφαιρείται από κάποιο μέρος του σώματος και μεταφέρεται στο σημείο της αφαιρεθήσας ουλής.

Ουλές στην περιοχή του προσώπου
Ιδιαίτερα ενοχλητικές ουλές στο πρόσωπο μπορούν να “κρυφτούν“ σε μια πτυχή του δέρματος.
Eπίσης σημαντικό ρόλο στην εξάληψη των ουλών παίζουν οι θεραπείες με λέιζερ ή Peeling.

Βαθιές ουλές διορθώνονται με υαλουρονικό οξύ ή με αυτόλογο λίπος.

Διόρθωση υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών.

Μια ουλή ποτέ δεν μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς, ωστόσο μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. Σε απλές περιπτώσεις, αρκεί η συντηρητική θεραπεία, με θεραπευτικά πρωτόκολλα επουλωτικών παραγόντων. Συνήθως όμως είναι αναγκαία η εφαρμογή ειδικών τεχνικών συρραφής καθώς και η μεταμόσχευση δέρματος.

Πρόληψη ουλών

Μετά το πρωταρχικό στάδιο της θεραπείας, οι ασθενείς λαμβάνουν οδηγίες για την φροντίδα των ουλών με σκοπό την αποφυγή υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών. Εδώ, η τακτική χρήση των ειδικών αλοιφών για ουλές καθώς και η χρήση επιθεμάτων σιλικόνης είναι απαραίτητη. Εάν εξακολουθεί για εβδομάδες η ερυθρότητα και ο κνησμός της ουλής απαιτούνται περαιτέρω τεχνικές, όπως η χρήση ενέσιμων κορτικοστεροειδών στην ουλή και η θεραπεία πίεσης με την βοήθεια ελαστικών ρούχων. Οι θεραπείες αυτές διαρκούν, ανάλογα με τη διαδικασία επούλωσης, αρκετούς μήνες.

  

Copyright © 2013 aesthetic-medicine.gr 

All Rights Reserved.